"AUSTRIJI NIJE MESTO U NATO PAKTU" Do Nehamera stigli inicijativa - Ukinuti sankcije Rusiji, prekinuti donacije Kijevu

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:55

STANOVNICI Austrije žele da zvanični Beč odustane od antiruskih sankcija, piše austrijski Ekpres.

АУСТРИЈИ НИЈЕ МЕСТО У НАТО ПАКТУ До Нехамера стигли иницијатива - Укинути санкције Русији, прекинути донације Кијеву

Karl Nehamer, Foto AP

Austrijanci su izgubili svako strpljenje i zahtevaju od svoje vlasti da prestane da podržava Ukrajinu. Osim toga, stanovnici zemlje sankcije Rusiji smatraju besmislenim, navodi se u tekstu.

- Četrdeset hiljada Austrijanaca je ogorčeno ogromnim novčanim donacijama Kijevu, snabdevanjem Oružanih snaga Ukrajine gorivom i učešćem zemlje u finansiranju skupog snabdevanja Ukrajine oružjem - navodi se u pismu građana austrijskom kancelaru Karlu Nehameru.

Austrijanci navode da su svesni da nisu u poziciji da utiču na delovanje NATO zemalja, ali navode da se mogu aktivirati i sami i u interesu svoje domovine.

- Posle užasa poslednjeg svetskog rata, generacija naših očeva, majki i baka i dedova obavezala se na trajnu neutralnost iz veoma dobrih razloga. Neutralnost je ušla u DNK naše nacije iz dobrih i razumnih razloga - navodi se u pismu.

U tekstu pisma se navodi i da Austriji nije mesto u NATO paktu, da austrijsko stanovništvo ne želi članstvo u toj Alijansi i shodno tome nema razloga da Austrija podržava sankcije NATO-a Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio