KLJUČA: Prepucavanja Ilona i zvaničnika Tajvana - američki biznismen predložio da se Kini dodeli kontrola nad Tajvanom

Tanjug

08. 10. 2022. u 08:59

AMERIČKI biznismen Ilon Mask sugerisao je da bi tenzije između Kine i Tajvana mogle biti rešene tako što bi se Pekingu dodelila izvesna kontrola nad Tajvanom.

КЉУЧА: Препуцавања Илона и званичника Тајвана - амерички бизнисмен предложио да се Кини додели контрола над Тајваном

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

- Moj predlog bi bio da se smisli posebna administrativna zona za Tajvan... Što verovatno ne bi učinilo sve srećnim - rekao je Mask, u intervjuu za Fajnenšel tajms objavljenom juče.

Mask je to rekao odgovarajući na pitanja o Kini, gde njegova kompanija Tesla motors, koja proizvodi električne automobile, upravlja velikom fabrikom.

- I moguće je (formirati administraciju), i mislim da je verovatno... Da bi mogli da imaju blaži aranžman od Hongkonga - rekao je Mask.

Zvaničnik Tajvana je rekao danas da bi američki biznismen Ilon Mask trebalo da angažuje „ozbiljnog“ političkog savetnika.

- Svet je jasno video šta se dogodilo Hongkongu - rekao je zvaničnik Tajvana pod uslovom anonimnosti pošto nije imao ovlašćenje da razgovara sa medijima, preneo je Rojters.

Kina vidi Tajvan kao jednu od svojih provincija i Peking već dugo obećava da će ostrvo vratiti pod kontrolu Kine, ne isključujući upotrebu sile ukoliko bude potrebno.

Tajvanska vlada oštro se protivi tvrdnjama Kine i poručuje da samo 23 miliona stanovnika tog ostrva može odlučivati o svojoj budućnosti, navodi Rojters.

BONUS VIDEO 

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Jezivi prizori, gori vagon cisterna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!