"OVO JE SLUČAJ O POHLEPI I VARANJU": Trampova organizacija osuđena za poresku prevaru

Novosti online

07. 12. 2022. u 07:41

POROTA na Menhetnu proglasila je dve kompanije Tramp organizacije krivim po višestrukim optužbama za poresku prevaru i falsifikovanje poslovnih zapisa.

ОВО ЈЕ СЛУЧАЈ О ПОХЛЕПИ И ВАРАЊУ: Трампова организација осуђена за пореску превару

Foto: EPA

Iako Donaldu Trampu lično nije suđeno, tužioci su insistirali da je on u potpunosti svestan toga da su, kako su rekli, rukovodioci bogaćeni nezvaničnim pogodnostima kako bi nadoknadili niže plate.

Tužioci su tvrdili da su najviši rukovodioci godinama smanjivali prijavljene plate za iznos dopunskih beneficija koje je izdala kompanija kako bi izbegli plaćanje potrebnih poreza. 

Trampova organizacija bi mogla da se suoči sa maksimalnom kaznom od 1,61 milion dolara kada presuda bude izrečena sredinom januara.

Kompanija nije u opasnosti da bude raspuštena jer ne postoji mehanizam prema njujorškom zakonu koji bi raspustio kompaniju.

Međutim, presuda za krivično delo može uticati na sposobnost da posluje ili dobije kredite ili ugovore. 

- Ovo je bio slučaj o pohlepi i varanju - rekao je okružni tužilac Menhetna Alvin Brag. Prema njegovim rečima, visokim rukovodiocima dodeljivali su raskošne povlastice i nadoknade, dok su namerno prikrivali beneficije od poreskih vlasti kako bi izbegli plaćanje poreza.

(CNN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo