NOVI IZRAELSKI NAPAD NA SIRIJU: Više projektila palo u blizini Damaska (VIDEO)

Đ.G.

20. 12. 2022. u 00:24

VIŠE projektila palo je u blizinu sirijske prestonice, saopštila je državna novinska agencija SANA rano u utorak, okrivljujući izraelsku vojsku.

НОВИ ИЗРАЕЛСКИ НАПАД НА СИРИЈУ: Више пројектила пало у близини Дамаска (ВИДЕО)

Foto: EPA

Sa okupirane Golanske visoravni ispaljena je salva projektila, javila je SANA pozivajući se na vojni izvor. Napad se dogodio u 12.30 po lokalnom vremenu. Iako je sirijska protivvazdušna odbrana bila aktivirana, napad je prouzrokovao "materijalnu štetu" i povređena su dva sirijska vojnika, dodaje agencija. 

Nepotvrđeni izveštaji sa zemlje govorili su o eksplozijama na međunarodnom aerodromu u Damasku i obližnjem gradu Sajida Zajnab, južno od samog Damaska.

Iako izraelska vlada nije komentarisala raketni napad, stanovnici Galileje objavili su video-snimke na društvenim mrežama na kojima se može čuti kako borbeni avioni lete iznad glave u vreme napada.

Štrajk od utorka je prvi veći raketni napad od bombardovanja vojnog aerodroma Šajrat u blizini Homsa sredinom novembra, kada su poginula najmanje dva vojnika. Pričalo se da su bazu koristile iranske snage, koje pomažu Damasku u borbi protiv različitih džihadističkih grupa, kao i terorista Islamske države (IS, ranije ISIS).

Navodeći pravo prvenstva na samoodbranu od Irana, Izrael je bacio „stotine“ bombi i izveo isto toliko raketnih napada na Siriju od 2011. Izraelske odbrambene snage (IDF) retko ih priznaju, u skladu sa njihovom dugogodišnjom politikom da se ne razgovara o operacijama van zemlje. Sirija je uzalud protestovala zbog udara kao kršenja njenog suvereniteta - preneo je RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO