RAT U UKRAJINI: Na Donjeck palo 10 projektila, sirene u Zaporožju

Novosti onlajn

24. 12. 2022. u 07:35 >> 22:35

DANAS je 304. dan specijalne operacije u Ukrajini. Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju gradove u Donbasu. U nekim delovima Ukrajine čuju se sirene.

РАТ У УКРАЈИНИ: На Доњецк пало 10 пројектила, сирене у Запорожју

Foto Tanjug/AP

Američki general: Ukrajinska vojska trpi ogromne gubitke

Ukrajinske snage pretrpele su ogromne gubitke i nalaze se u ugroženom položaju, izjavio je američki general Beri Makefri za televiziju „Em-si-en-bi-si“.

Prema njegovim rečima, Ukrajina se nalazi u velikoj opasnosti.

Ukrajinska vojska granatirala bolnice u Donjecku

Ukrajinska vojska granatirala je deo Donjecka u kome se nalazi nekoliko bolnica i pogodila dva bolnička objekta, saopštile su lokalne vlasti.

Gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin kazao je da je ispaljeno osam raketa iz višecevnih lansera. Inače, to nije prvi put da ukrajinske snage granatiraju bolničke objekte u Donjeckoj Narodnoj Republici, imajući u vidu da je ove sedmice meta bila i centralna bolnica u Donjecku kada je bilo i ranjenih i poginulih.

Takođe, ukrajinske snage ispalile su večeras još devet projektila NATO kalibra po Donjecku.

Rogozinu uskoro vade gelere

Rogozin je prebačen u bolnicu u Podmoskovlju, rekao je njegov pomoćnik.

Prema njegovim rečima, bivši šef Roskosmosa će za nekoliko dana biti podvrgnut operaciji uklanjanja gelera.

Ponovo granatiran Donjeck

Ukrajinske snage granatirale su Donjeck koristeći projektile NATO kalibra, saopštile su lokalne vlasti.

Napadi su usledili danas popodne u dva talasa – prvi se odigrao nešto posle 16 časova po lokalnom vremenu kada je ispaljeno pet projektila kalibra 155 milimetara, a drugi je usledio dva sata kasnije kada je ispaljeno još tri granate.

Inače, Kijev u poslednje vreme za granatiranje Donjecka uglavnom koristi granate kalibra 155 milimetara koje ispaljuje iz haubica M777 koje je dobio od NATO.

Vazdušna opasnost proglašena širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je širom Ukrajine - u Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti.

Ranije su se sirene čule u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

Na Donjeck palo 10 projektila

Na Donjeck je palo 10 projektila iz višecevnih bacača raketa.

Sirene u Zaporožju

U delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva čuju se sirene.

Podsetimo, udari ruskih snaga na ukrajinsku infrastrukturu počeli su 10. oktobra, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most iza kojeg, kako navode ruske vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

Zelenski: Ukrajina želi veće prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je danas da će Kijev povećati svoje prisustvo u Africi, Latinskoj Americi i Aziji da bi iskoristio "ogroman ekonomski potencijal" i druge benefite međunarodne saradnje.

On je na skupu diplomata u Kijevu naveo da, pored otvaranja novih ambasada u Africi, Ukrajina takođe ima za cilj osnivanje trgovinskih predstavništva u nekoliko ključnih čvorova na kontinentu, preneo je Rojters.

- To je region gde su naši interesi do sada bili zastupljeni manje nego što nam je potrebno - rekao je ukrajinski predsednik.

Peskov: Nije tačno da Putin dobija lažne informacije o ratu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je navode lista Vol Strit Džornal da predsednik Rusije Vladimir Putin dobija "iskrivljene činjenice" o ratu u Ukrajini.

- Predsednik, kao i ranije, ima više kanala preko kojih se informiše o situaciji. Bilo kakve tvrdnje da dobija iskrivljene činjenice su netačne - izjavio je Peskov.

rema listu Vol Strit Džornal, Putin svakog jutra dobija pisani izveštaj o toku rata u Ukrajini u kome su prenaglašeni uspesi i umanjeni neuspesi.

List navodi da podatke o stanju na ratištu prvo obrađuju stručnjaci FSB, pa ih prosleđuju ekspertima iz Ruskog saveta bezbednosti (RSB). Izveštaj se na kraju predaje šefu RSB Nikolaju Patruševu.

Patrušev je osoba koja saopštava podatke Putinu, prenosi TAS S. Vol Strit Džornal insistira na tome da su informacije tada ne samo netačne, već i zastarele.

BONUS VIDEO: 

VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!