ROGOZIN PREBAČEN U BOLNICU U MOSKOVSKOM REGIONU: NJegov pomoćnik otkrio u kakvom je stanju bivši šef Roskosmosa

Novosti Onlajn

24. 12. 2022. u 15:30

BIVŠI šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, prebačen je iz Rostova na Donu u bolnicu u Moskovskom regionu, saopštio je njegov pomoćnik.

РОГОЗИН ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ У МОСКОВСКОМ РЕГИОНУ: Његов помоћник открио у каквом је стању бивши шеф Роскосмоса

Foto: EPA/MAXIM SHEMETOV

- Dmitrij Rogozin i još dvojica vojnih savetnika, koji su ranjeni prilikom granatiranja Donjecka, prebačeni su u bolnice koje se nalaze u Moskovskoj oblasti. Dmitrij Rogozin će za nekoliko dana imati operaciju uklanjanja gelera koji se zaglavio pored kičme - rekao je njegov pomoćnik.

On je pojasnio da je Rogozin ranjen metalnim fragmentom veličine 8x6 milimetara koji je ušao iznad desne lopatice, blizu kičme.

- Čudom nije probio pluća. Osim toga, Rogozin je zadobio kontuzije. Nema drugih povreda - dodao je njegov pomoćnik.

Takođe je saopštio da su još dvojica ranjenih vojnih savetnika u teškom stanju, te da se nalaze u bolnici u Donjecku, dok je treći prebačen u Rostov na Donu.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom.

Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

BONUS VIDEO:

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje