LAVROV: Oni koji pokušavaju da rasparčaju Rusiju doživeće žalosno iskustvo Napoleona i Hitlera

Novosti online

10. 02. 2023. u 10:35

RUSIJU danas pokušavaju da rasparčaju, ali Rusija će iz sukoba izaći još jača. Oni koji pokušavaju da kontrolišu svet odlučili su da ponovo dožive žalosno iskustvo Napoleona i Hitlera u težnji da unište Rusiju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ: Они који покушавају да распарчају Русију доживеће жалосно искуство Наполеона и Хитлера

FOTO: Tanjug/AP

 - Oni koji pokušavaju da kontrolišu sav međunarodni dnevni red, oni koji pokušavaju da kontrolišu i svetske ekonomske veze, i celokupnu međunarodnu politiku, oni su odlučili da Rusiji nanesu strateški poraz, da ponovo prožive žalosno iskustvo Napoleona i Hitlera, otvoreno deklarišući kao svoj cilj da unište Rusiju, ili da je maksimalno oslabe, ali sve jače i jače se čuju njihovi pozivi da se naša domovina rasparča - rekao je Lavrov tokom polaganja cveća na memorijalne ploče posvećene Danu diplomata.

Prema njegovim rečima, jasno je da će Rusija ne samo izdržati, nego da će izaći iz tog sukoba još jača i još uverenija u to da je neophodno graditi međunarodne odnose na pravednoj, ravnopravnoj osnovi, u skladu s Poveljom UN.

Bonus video:

Ruska vojska u akciji u Siriji: Pomažu nakon zemljotresa

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (2)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?