LONDON JE RANJIV: "Blumberg" otkrio nove poteze Velike Britanije, a Sunak uskoro ide u Ameriku

Tanjug

07. 03. 2023. u 21:01

VELIKA Britanija će naredne godine povećati izdvajanja za budžet nacionalne odbrane u pokušaju da se izbori sa nedostacima i ranjivošću zbog rata u Ukrajini, tvrde dobro upućeni zvaničnici bliski premijeru Rišiju Sunaku, javlja Blumberg.

ЛОНДОН ЈЕ РАЊИВ: Блумберг открио нове потезе Велике Британије, а Сунак ускоро иде у Америку

Foto: Printscreen

Prema njihovim rečima, dodatna sredstva biće izdvojena za nabavke bespilotnih letelica, jačanje protivvazdušne odbrane i elektronsko ratovanje.

U izveštaju američke agencije se navodi da izvori tvrde da je dodatni novac, po svemu sudeći milijarda funti, neophodan za obnavljanje zaliha oružja koje je Britanija isporučila Ukrajini tokom prošle godine i za poboljšanja postojećih zaliha.

Očekuje se da će premjer Sunak uskoro posetiti SAD sa najavom projekta australijske nuklearne podmornice koji je zajednička inicijativa tri države.

BONUS VIDEO: Ruski dronovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (1)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu