ZAHAROVA POZVALA MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD: "Neka ocene izjavu DŽordža Buša da je misija Ukrajine da "ubija što više Rusa"

Novosti onlajn

19. 03. 2023. u 14:33

PORTPAROLKA ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je Međunarodni krivični sud (MKS) da oceni izjave bivšeg predsednika SAD Džordža Buša da je misija Ukrajine da „ubije što više Rusa”. Zaharova je o tome napisala na svom Telegram kanalu.

ЗАХАРОВА ПОЗВАЛА МЕЂУНАРОДНИ КРИВИЧНИ СУД: Нека оцене изјаву Џорџа Буша да је мисија Украјине да убија што више Руса

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Buš mlađi, koji je napao  Irak i pogubio legitimnog lidera ove zemlje, rekao je da je misija Ukrajine da ubije što više Rusa. Šta MKS misli o ovome? -  upitala je Zaharova.

Osim toga, diplomata je objavio izvod iz intervjua sa bivšom državnom sekretarkom Sjedinjenih Država Medlin Olbrajt iz 1996. godine , u kojem novinarka Lesli Stal pita Olbrajtovo mišljenje o tome da li je američka akcija u Iraku opravdana s obzirom na implikacije za tu državu. Novinar kaže Olbrajtova da je više od pola miliona dece umrlo od sankcija Iraku, odnosno više nego u Hirošimi.

Na to bivši državni sekretar odgovara: „Smatramo da je to opravdano“.

- Bilo je to pod  Bušom starijim , koga više nema na ovom svetu - istakla je Zaharova.

Ranije je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao da Rusija smatra odluku MKS-a, koji je ranije izdao nalog za hapšenje Vladimira Putina i dečijeg ombudsmana Ruske Federacije Marije Lvove-Belove. pravno ništav, prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)