"POKUŠAJI DA RUSIJU PRETVORE U OTPADNIKA TRPE FIJASKO" Lavrov: Zapad „kroz zube“ počinje da priznaje formiranje multipolarnog sveta

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 21:59

POJEDINI političari u zapadnim zemljama već počinju „kroz zube“ da priznaju formiranje multipolarnog sveta, navodi se u članku koji je objavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u časopisu „Razvedčik”.

ПОКУШАЈИ ДА РУСИЈУ ПРЕТВОРЕ У ОТПАДНИКА ТРПЕ ФИЈАСКО Лавров: Запад „кроз зубе“ почиње да признаје формирање мултиполарног света

FOTO: Tanjug/AP

Prema rečima Lavrova, jačanje multipolarnosti je „glavna tendencija savremenog međunarodnog razvoja“.

- Ovu istinu počinju da priznaju i neki političari na Zapadu, doduše 'kroz zube' - ocenjuje ministar.

On je skrenuo pažnju na to da je i aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron govorio o kraju svetske dominacije Zapada, ali da je to bilo „pre nego što je stao 'pod zastavu' proukrajinske antiruske koalicije koju je okupio Vašington“.

Lavrov je istakao da novi centri u Evroaziji, u azijsko-pacifičkom regionu, na Bliskom istoku, u Africi, Latinskoj Americi danas postižu značajne uspehe u različitim oblastima, pritom se oslanjajući na „nezavisnost, državni suverenitet i kulturni i civilizacijski identitet“.

Sa druge strane, po rečima ministra, kolektivni Zapad ulaže sve napore da „oživi zastareli unipolarni model, da natera svet da živi po izmišljenom zapadnocentričnom poretku zasnovanom na pravilima, a da one koji se ne slažu sa tim pravilima koja niko nigde nije video, nastoje da kazne“.

Takođe je konstatovao da pokušaji SAD i EU da izoluju Rusiju i da je pretvore u „otpadnika“ trpe potpuni fijasko.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima