U TOKU ISTRAGA IZLIVANJA: Sakupljeno oko 60 odsto nafte iscurele u more sa bušotine u Engleskoj
BRITANSKA jedinica anglo-francuske naftne kompanije "Perenco" saopštila je danas da je povratila oko 60 odsto nafte koja je iscurela u nedelju na jednoj od njenih bušotina u Dorsetu u južnoj Engleskoj.

Foto: Profimedia/Ilustracija
Lokacija curenja je identifikovana, a rad na platformi "Vič" i dalje je suspendovan, prenosi Rojters.
-Ostatci izlivanja su ograničeni sa četiri plutajuće barijere, a operacije čišćenja dobro napreduju, rekao je generalni direktor farme "Vič" kompanije "Perenco" Frank Di.
Iz kompanije "Perenco" saopšteno je da se istražuje uzrok izlivanja, u konsultaciji sa agencijom za zaštitu životne sredine i lokalnim vlastima.
Direktor komisije Pul, nezavisnog tela koje reguliše ekološke aktivnosti u pristaništima Engleske, Džim Stjuart, naveo je da je procenjena količina izlivene tečnosti manja od 200 barela i da se tečnost koja je iscurela sastojala od 80 odsto fiziološkog rastvora i 20 odsto sirove nafte.
Rojters navodi da "Perenco" proizvodi oko 40.000 barela nafte dnevno, dok se od toga oko 14.000 barela proizvodi na "Vič" platformi.
Preporučujemo

SAUDIJCI I KINEZI SKLOPILI POSAO VEKA: Niče ogromna naftna rafinerija u Kini
27. 03. 2023. u 13:34

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)