BRAZILSKI PREDSEDNIK NE ODUSTAJE: "Jednostavno pozivam na mir u Ukrajini"

Tanjug

23. 04. 2023. u 09:39

BRAZILSKI predsednik Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je ''da jednostavno poziva na mir u Ukrajini''.

БРАЗИЛСКИ ПРЕДСЕДНИК НЕ ОДУСТАЈЕ: Једноставно позивам на мир у Украјини

Foto: Shutterstock

Lulu su dočekali demonstranti tokom državne posete Portugaliji ovog vikenda zbog njegovih nedavnih izjava o sukobu u Ukrajini, javio je Si-En-En.

- Nikada nisam izjednačavao Rusiju i Ukrajinu. Znam šta je invazija i šta je teritorijalni integritet. Ali sada je rat već počeo i neko treba da razgovara o miru - napisao je brazilski predsednik na Tviteru.

Lula je prošle sedmice kritikovao SAD zbog „ohrabrivanja“ rata u Ukrajini, što je izazvalo niz kritika, navodi američka televizijska mreža. 

- SAD treba da prestanu da podstiču rat i počnu da govore o miru. Evropska unija treba da počne da priča o miru... - rekao je Lula novinarima prošlog vikenda.

On je posle toga osudio „kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajin - i povećao broj poziva na mir između Rusije i Ukrajine.

- Dok moja vlada osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, mi se zalažemo za političko rešenje sukoba putem pregovora - rekao je Lula posle sastanka sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom u sredu.

- Pristup brazilskog predsednika stavlja žrtvu i agresora na isti nivo - ocenio je u utorak portparol ukrajinskog ministra spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

On smatra da su zemlje koje pomažu Ukrajini da se odbrani od smrtonosne agresije optužene za podsticanje rata, što, kako je naveo, ne odgovara stvarnom stanju.

 

BONUS VIDEO: 

BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)