NAJNOVIJE VESTI SA RATIŠTA: Žestoke borbe u Bahmutu, Rusi uvode u borbu i padobrance

Tanjug

01. 05. 2023. u 08:47

KOMANDANT Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski, izjavio je da Rusija kod Bahmuta (Artjomovska) uvodi u borbu nove jurišne grupe vojne kompanije Vagner, borce drugih privatnih kompanija i padobrance.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА РАТИШТА: Жестоке борбе у Бахмуту, Руси уводе у борбу и падобранце

Foto: Profimedia/Ilustracija

Sirski je rekao da u pojedinim delovima Oružane snage Ukrajine uspešno izvode kontranapade, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje.

Prema rečima Sirskog, kod Bahmuta se nastavljaju intenzivne borbe, a ruske snage su izvele brojne napade, pokušavajući da probiju ukrajinsku odbranu u nekoliko pravaca, ali su ti napadi odbijeni, navodi Interfaks Ukrajina.

Sirski je situaciju u Bahmutu ocenio kao komplikovanu.

Podsećamo, ukrajinska vojska kontroliše samo mali deo grada na zapadu Bahmuta.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je pre mesec dana da će gubitak Bahmuta biti politički poraz za Kijev i da će uticati na raspoloženje ukrajinskih vojnika, što bi moglo da dovede do opšteg poraza Ukrajine u ovom sukobu.

- Gubitak Bahmuta neće značiti samo politički poraz, već bi mogao da dovede do našeg opšteg poraza. Zatim, uslediće pritisci kako od naroda tako i od međunarodne zajednice, da napravim kompromis sa Rusijom - rekao je on u intervjuu za „Asošijeted pres".

Prema njegovim rečima, do ovoga će doći jer će Ukrajinci biti umorni, a svaki poraz u ovoj fazi sukoba mogao bi da potkopa moral ukrajinskih trupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)