PEVAČ GRUPE "KIS" GOVORIO O TRETMANU PROMENE POLA KOD DECE Stenli: "To je opasna moda, zbunjujete mališane" (FOTO)

Đ. G.

01. 05. 2023. u 18:06

POL Stenli, suosnivač i pevač legendarne američke rok grupe "Kis", izjasnio se protiv onoga što je nazvao „opasnom modom“ tretmana promene pola za decu u dugačkom postu na Tviteru objavljenom u nedelju.

ПЕВАЧ ГРУПЕ КИС ГОВОРИО О ТРЕТМАНУ ПРОМЕНЕ ПОЛА КОД ДЕЦЕ Стенли: То је опасна мода, збуњујете малишане (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin/CBS New York

Stenli je oštro kritikovao roditelje koji bi razmotrili da dozvole svom potomstvu da se angažuje u brizi o promeni pola. Napisao je da postoji „velika razlika između podučavanja prihvatanja i normalizacije, pa čak i podsticanja učešća u životnom stilu koji zbunjuje malu decu pitanjem njihove seksualne identifikacije“.

Stenli (71) je dodao da veruje da su neka deca uvučena u „zabavu korišćenja zamenica“ i da, iako postoje ljudi koji mogu legitimno tražiti promenu pola u odraslom dobu, njihova „borba“ je pretvorila temu u "tužan i opasan hir”.

Stenlijeve primedbe dolaze usred talasa zakonodavnih poteza u najmanje deset američkih država koje predvode republikanci da se uvedu ograničenja za sticanje blokatora puberteta ili traženje tranzicione operacije u poslednjih nekoliko meseci, navodi Telegraf.

Najmanje 385 zakona koji se odnose na LGBTK pitanja uvedeno je u Sjedinjenim Državama ove godine do 7. marta, prema podacima koje je analizirala Američka unija za građanske slobode. Ista organizacija je primetila da je samo 306 predloženo u celoj 2022.

 

Govoreći u martu, američki predsednik Džo Bajden nazvao je buduće zakone koji žele da nametnu ograničenja prava transrodnih osoba „grešnim“. „Za mene je to, ne znam, okrutno“, rekao je Bajden za Si-En-En, ne elaborirajući o kojim pitanjima prava transrodnih osoba govori.

Čini se da je Bela kuća takođe nagovestila svoje odobravanje tretmana promene pola u nizu dokumenata objavljenih prošle godine, uključujući i onaj koji je objavila Kancelarija za pitanja stanovništva Ministarstva zdravlja i ljudskih službi. 

Stenli je u prošlosti ulazio u sporne javne teme. On je 2017. prekorio bivšeg NFL igrača Kolina Kepernika što je klečao tokom izvođenja američke himne pre utakmice, preneo je RT.

BONUS VIDEO: Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana