UKRAJINCI DEMANTUJU: Nismo pokrenuli kontraofanzivu

Tanjug

08. 06. 2023. u 19:30

UKRAJINSKA vojska demantovala je danas vest koju je objavio En-Bi-Si njuz (NBC News) da je pokrenula kontraofanzivu protiv ruskih snaga.

УКРАЈИНЦИ ДЕМАНТУЈУ: Нисмо покренули контраофанзиву

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

- Nemamo takvu informaciju. I ne komentarišemo anonimne izvore - rekao je za Rojters portparol Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga.

Prethodno je NBC News javio, pozivajući se na jednog višeg oficira i jednog vojnika u blizini linija fronta, koji su želeli da ostanu anonimni, da je ukrajinska vojska pokrenula dugo očekivanu kontraofanzivu. Nakon višemesečnog napretka ukrajinske vojne kampanje, koja bi se mogla pokazati presudnom u namerama Kijeva da povrati okupiranu teritoriju, novi talas napada fokusiran je na jugoistočne linije fronta, prenosi En-Bi-Si Njuz.

Ukrajinska vlada je dosad govorila da neće biti javnog objavljivanja početka ofanzive, a portparol ukrajinske vojske odbio je da komentariše tekuće vojne operacije.

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!