VAŠINGTON VERUJE U POVEDU UKRAJINSKE VOJSKE Blinken najavio: "Kijev će uskoro dobiti sve što je potrebno za uspešnu ofanzivu"

Novosti onlajn

28. 06. 2023. u 17:56

UKRAJINSKE snage uskoro će dobiti sve što je neophodno za uspeh ofanzive nakon dodeljivanja nove vojne pomoći Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

ВАШИНГТОН ВЕРУЈЕ У ПОВЕДУ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ Блинкен најавио: Кијев ће ускоро добити све што је потребно за успешну офанзиву

FOTO: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, ukrajinska ofanzivna operacija je u ranoj fazi i u njoj za sada nisu angažovane glavne snage Kijeva.

- Nema nikakvih sumnji da ofanziva ide teško, jer su Rusi imali mesece i mesece za organizaciju odbrane. Ali, mi samo što smo juče najavili dodatnu pomoć Kijevu. Oni imaju sve što im je potrebno da bi uspeli - rekao je Blinken u intervjuu TV MSNBC.

Prethodno je američki Pentagon najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti približno 500 miliona dolara.

Prema informacijama resora, ova tranša će sadržati „ključno naoružanje neophodno za podršku kontraofanzivnih operacija Ukrajine, jačanje njene protivvazdušne odbrane“, kao i dodatnu oklopnu tehniku, protivtenkovsko naoružanje i municiju.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da kontraofanziva nema šanse za uspeh.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo