TAJVAN POZVAO SAD U POMOĆ ZBOG PEKINGA: Amerika odobrila potencijalnu prodaju municije i logističke podrške

Tanjug

30. 06. 2023. u 11:03

AMERIČKI Stejt department je danas odobrio potencijalnu prodaju municije i logističke podrške Tajvanu u dva odvojena ugovora vredna oko 440 miliona dolara.

ТАЈВАН ПОЗВАО САД У ПОМОЋ ЗБОГ ПЕКИНГА: Америка одобрила потенцијалну продају муниције и логистичке подршке

Foto: Profimedia

Tajvanske vlasti su zatražile kupovinu municije kalibra 30 mm, uključujući visokoeksplozivne zapaljive metke, višenamenske metke i metke za obuku, čija je procenjena vrednost 332,2 miliona dolara, saopštio je Pentagon, prenosi Rojters.

Glavni izvođači će biti Alliant Techsystems Operations i General Dynamics. Pored toga, Tajvan je zatražio i logističku podršku čija je procenjena cena 108 miliona dolara. U saopštenju Pentagona se navodi da se logistički aranžman odnosi na kupovinu rezervnih delova, naoružanja i drugih pratećih elemenata.

Iz tajvanskog Ministarstva odbrane su saopštili da će ova prodaja povećati otpornost ostrva na "ozbiljne pretnje" Pekinga. U saopštenju tajvanskog ministarstva se dodaje da je Kina nastavila da koristi taktiku "sive zone", uključujući slanje dronova, balona i čamaca u oblasti u blizini ostrva.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Peterburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)