PRVO OBRAĆANJE ŠOJGUA POSLE POBUNE "VAGNERA": Otkrio zašto je propao Prigožinov ustanak, pa govorio o važnom ruskom oružju

Novosti online

03. 07. 2023. u 12:52

MINISTAR odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu prvi put se obratio javnosti nakon pobune Vagnera.

ПРВО ОБРАЋАЊЕ ШОЈГУА ПОСЛЕ ПОБУНЕ ВАГНЕРА: Открио зашто је пропао Пригожинов устанак, па говорио о важном руском оружју

Foto: Profimedia/Jutjub/The Telegraph

On je rekao da su planovi destabilizacije Rusije propali pre svega zahvaljujući lojalnosti vojske.

- Ne mogu a da se ne dotaknem još jednog pitanja, na koje je naš vrhovni komandant već dao iscrpne odgovore. Reč je o pokušajima 23-25. juna da se destabilizuje situacija u Rusiji. Ovi planovi su propali tek nakon što je lični sastav Oružanih snaga pokazao lojalnost zakletvi i vojnoj dužnosti - rekao je ministar na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Ruske Federacije.

Šojgu je rekao i da ruski leteći radari A-50, koji učestvuju u operacijama u Ukrajini, moraju biti modernizovani.

- Razmatramo dva pitanja. Prvo se odnosi na ispunjavanje ugovora za remont i modernizaciju aviona A-50 od strane "Taganrogskog avio-naučno-tehničkog kompleksa G. M. Beriev". Ovi leteći radari se koriste u specijalnoj vojnoj operaciji. Pravovremena modernizacija flote ovih avijacijskih kompleksa značajno će povećati efikasnost grupacija trupa u rešavanju zadataka sa kojima se suočavaju - rekao je Šojgu.

On tvrdi i da ruska vojska efektivnim udarima smanjuje ofanzivni potencijal oružanih snaga Ukrajine.

- Počeću od stanja u zoni specijalne vojne operacije. Naše Oružane snage nastavljaju da nanose efikasnu vatrenu štetu neprijatelju, što značajno smanjuje njegov ofanzivni potencijal - rekao je on.

Ovo je prvo obraćanje Sergeja Šojgua od pobune Jevgenija Prigožina i grupe Vagner. Šojgu je često bio kritikovan od strane Prigožina, i jedan od neformalnih ciljeva pobune je bio uklanjanje Šojgua i Gerasimova sa rukovodećih mesta Ministarstva odbrane Rusije.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove