ERDOGAN PORUČIO: Ratni lobisti nisu dozvolili da u Ukrajini zavlada mir

Novosti online

03. 07. 2023. u 19:34

INICIJATIVE koje je Turska iznela u Istanbulu prošle godine za rešavanje sukoba između Rusije i Ukrajine, uključujući sporazum o žitu, naišle su na protivljenje lobista nastavka sukoba, saopštio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle sastanka vlade.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО: Ратни лобисти нису дозволили да у Украјини завлада мир

Foto: EPA/ ilustracija

-Sporazumi o žitu, razmena zarobljenika i drugi diplomatski napori koji su započeti Istanbulskim procesom, nažalost, naišli su na protivljenje ratnih lobista. Sa ovim lobiranjem se suočila i Turska. Da su istanbulske inicijative bile prihvaćene kao način da se okonča sukob, ne bi bilo toliko gubitaka i suza, rekao je on.

Erdogan je istakao da strane zainteresovane za nastavak neprijateljstava vrše pritisak na Tursku.

-Postali smo meta lobista rata zbog naše uravnotežene politike. Bili smo pod mnogo većim pritiskom onih kojima se to ne sviđa. Kao i uvek, koristili su opoziciju kao polugu pritiska, rekao je on.

Turski lider je istakao da će Ankara uprkos tome nastaviti svoje napore i dijalog sa Moskvom i Kijevom.

-Kao i do sada, ostajemo jedina zemlja koja istovremeno razgovara i sa Rusijom i Ukrajinom, vodi dijalog, sprovodi inicijative za rešavanje akutnih pitanja. Komuniciramo na nivou šefova država. Nadam se da ćemo nastaviti da sprovodimo tako uravnoteženu politiku u budućnosti, rekao je Erdogan.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)