PRIGOŽIN I ZELENSKI KOMŠIJE? Ukrajinski predsednik i šef Vagnera izgleda imaju vile u čuvenom italijanskom letovalištu

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

09. 07. 2023. u 22:07

FONDACIJA za borbu protiv korupcije (FbK), koju je formirao ruski disident Aleksej Navalni 2011. godine, objavila je da “U Versiliji oblasti, kojem pripada čuveno letovalište Forte dei Marmi, sa nalazie vila, pravi biser od 400 kvadrata, čiji je vlasnik šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin”.

ПРИГОЖИН И ЗЕЛЕНСКИ КОМШИЈЕ? Украјински председник и шеф Вагнера изгледа имају виле у чувеном италијанском летовалишту

Foto: Printskrin

Vest je objavljena u video-snimku, a dodatno je zanimljivom čini podatak da se, ako je verovati ukrajinskom istraživačkom listu “Slidstvo”, u komšiluku, na udaljenosti od samo pet minuta hoda, tu nalazi vila - Vladimira Zelenskog!

Forte dei Marmi poznato je luskuzno letovalište u provinciji Luka u regionu Toskana.  To je oduvek destinacija koja privlači Ruse. Tu se nalazi i raskošni dragulj “Vila Arina” dvospratnica, od 400 kvadratnih metara, sa 16 hektara bašte, bazenom, vredna oko 3,5 miliona evra. Prema dokumentu kojeg je objavila Fondacija, vila pripada Prigožinovoj porodici, tačnije Sergeju Inkinu čija se ćerka udala za Prigožinovog sina.

Vilu je navodno kupio Sergej Inkina 2017. godine, a ono što je ujedinilo dva biznismena je upravo brak između Pavela, Prigožinovog sina, i Ekaterine Inkine, Sergejeve ćerke. Njen otac je imućni ruski preduzetnik iz Sankt Petersburga, koji se obogatio zahvaljujući ugostiteljstvu, istom poslu koji je omogućio bivšem “Putinovom kuvaru” da se približi Kremlju.

Potom je Prigožin krenuo drugim putevima, ratnim, koji su verovatno profitabilniji s obzirom da FbK njegovu imovimu procenjuje na oko 20 milijardi dolara. Ali šef Vagnera je pod sankcijama “zbog mešanja u izbore u SAD 2016, koje su postale strože 2019. i još više nakon invazije na Ukrajinu”. Sergej Inkina međutim nije pod sankcijama tako da nema ničeg nezakonitog u njegovom posedovanju vile u Versiliji, gde se nalazi u dobrom društvu s obzirom da su čak i ruski oligarsi kao što su Roman Abramovič i Oleg Deripaska kupili vile u toj oblasti.

U Forte dei Marmi, prema onome što je objavio 2019. ukrajinski istraživački list “Slidstvo.Info”, se nalazi vila koja se pripisuje kompaniji povezanoj sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenski i njegovom suprugom, kupljena pre nego što je Zelenski preuzeo vođstvo Ukrajine. Tako su Prigožin i Zelenski postali komšije, sa kućama u dve paralelne ulice. Vila Zelenskog se nalazi u Via Ćivitali, a Prigožinova odnosno Sergeja Inkina u via Frateli Roseli, udaljene svega pet minuta hoda.

Ipak treba napomenuti, u oba slučaja nema zvanične potvrde kome pripadaju te dve vile. Ekaterina Inkina je demantovala da je to Prigožinovo vlasništvo rečima - “mi smo druga porodica”. Iz tamošnje opštinske administracije stigla je izjava kako su iz štampe saznali za vilu čiji je vlasnik navovdno Prigožin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu