ITALIJANSKI MINISTAR: Ulazak Ukrajine u NATO može se očekivati tek posle rata

Tanjug

10. 07. 2023. u 23:25

MINISTAR spoljnih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je danas, uoči samita NATO-a u Viljnusu, da bi ulazak Ukrajine u NATO mogao da se očekuje tek po završetku rata.

ИТАЛИЈАНСКИ МИНИСТАР: Улазак Украјине у НАТО може се очекивати тек после рата

Foto: AP

-Verujem da je pravi izbor da se oživi Savet NATO-Ukrajina kako bi se pripremio teren za buduće članstvo koje će nužno morati da se dogodi posle rata, dodao je Tajani.

Prema njegovim rečima, tokom samita u Vilnjusu pažnja se mora posvetiti južnoj hemisferi.

-Svakako da se mora sagledati šta se dešava na istoku, na granici sa Ukrajinom, ali i šta se dešava u Africi i na Bliskom istoku, jer nestabilnost, terorističko prisustvo, ratovi i klimatske promene rizikuju da postanu eksplozivni koktel, rekao je Tajani na konferenciji za novinare u Ankoni na marginama sastanka sa kolegama iz Hrvatske i Slovenije u kontekstu IV trilateralnog sastanka o saradnji na gornjem Jadranu.

-Zamolićemo NATO da pogleda i ovaj front koji je od velike važnosti, samo pomislite na Vagnerovo prisustvo u Africi, dodao je Tajani, prenosi italijanska Republika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!