STALNI predstavnik Kine pri UN Džang Jun optužio je NATO da je izvor svih nedaća, te da ostavlja svoj prljav trag gde god da se pojavi.

Ljubica

14.07.2023. 10:55

NATO neće moći zabrani Kini,Rusiji i mnogim zemljama koje su zainteresovane za BRIKS, da jačaju svoju saradnju na svim poljima i da brane svoj suverenitet.

Balkan

14.07.2023. 14:01

Raspadom Varsavskog pakta ocekivalo se nestanak i NATO alijanse. Ali se desle kule bliznakinje pa je onda NATO proglasen od strane Amerike pre svega, za Odbranbeni savez protiv terorizma uz dodatak sticenja interesa Amerike svuda u svetu uz pravila koja propisuju Amerika i trabanti, omalovazavajuci i oduzimajuci ingerencije UN i SB UN, krseci Medjunarodno pravo jer se ne uklapa u pravilima koje je propisala Amerika. Sta je interes Amerike svuda gde ima sirovina a usput uvodjenje DEMONKRATIJE pa posle napustanja tih zemalja ostavljajuci haos za sobom. Sve zemlje EU koje su se pridruzile bez razmisljanja, narocito u poslednje vreme, ne razmisljajuci o mogucim posledicama, bicu prost da kazem, predstavljace samo topovsko meso za Amerikance i nece Amerikanci da salju svoje trupe da ginu u bilo kom ratu kao ovome sa Rusijom. Da li ce se Evropa probuditi i osloboditi vazalstva za sada je tesko jer pamet nije na pravom mestu. Kina je u pravu kao i mnoge druge zemlje koje vide bolji zivot u bipolarnom svetu od unipolarnog koji zagovara Amerika i to po njihovim pravilima? Ziveli

Borivoj

14.07.2023. 17:52

Teske reci!? Ne treba ni pominjati kakvo je svretsko zlo Nato alijansa! O tome je sve receno! Organizacija koja razume samo jezik sile, koju primenjuje gde god dtigne! Zato se sa takvim zlom ne razgovara, nego se zadaju udarci na svim poljima: Pocevsi od tretiranja, ophodjenja, kontakata- iskompleksirane, arogantne zlikovce nista ne boli vise nego adekvatan odgovor + isto tako arogantan, podcenjujuc! Svidja mi se stav Rusije, pocevsi od g. Lavrova, Medvedeva, Nebeznije u UN, dok je Putin, kao i uvek dovoljno uzdrzan, sto njegovom karakteru, polozaju i ugledu koji ima, i prilici! Kinezi, s druge strane, deluju u svojim izjavama dosta naivno, gotovo amaterski, ali, obzirom da ta nacija ima svoje obrasce ponasanja, mudrost i filozofiju i da u sustini najmanje pricaju, treba da jos dosta porade na informacionom ratu, da se koristi " prljavim" metodama, spletkama, podmetanjima, izvrtanjem istine... Sto pre shvate visedecenoski modus ponasanja ozloglasene alijanse, bice u tom ratu uspesnjiji, sem ako nisu spremni da reci zamene delima!? U to, cisto sumnjam, obzirom da su Kinezi miroljubiv, strpljiv narod, naviknut na stradanja, tlacenja, za razliku od ostalih istocnjackih naroda- Koreanaca, Japanaca... Jeste da " tiha voda breg roni", da pravda kad- tad stigne zlikovce, ali, koliko vode jos da protece dotle? I Vladimir Putin se decenijama sa postivanjem, naivno odnosio prema " zapadnim partnerima", koji su istog uporno tapsali po rameni, a radili najpodlije i najsurovije stvari na raspadu Rusije... Zato, bez emocija, raditi sve sto je u moci na raspadu zapadnjacke ekonomije, njihovih saveza, prevaspitavanju i promeni njihove zlikovacke retorike- jednom recju, dovesti ih na kolena po svim pitanjima, dovesti fo raspada alijanse, ako treba i do gradjanskih ratova, obojenih revolucija, ne stedeci ni sredstva ni metode do tog cilja! Zamajac je pokrenut!