„OKEANSKI ŠTIT 2023“: Na Baltiku počele pomorske vežbe ruske mornarice

Novosti online

02. 08. 2023. u 12:51

NA Baltičkom moru počele su vojne vežbe „Okeanski štit 2023“ na kojima učestvuje više od 30 ratnih brodova i čamaca Ratne mornarice Rusije, kao i 30 aviona i oko šest hiljada vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„ОКЕАНСКИ ШТИТ 2023“: На Балтику почеле поморске вежбе руске морнарице

Foto arhiva

Planirano je da se tokom vežbi proveri gotovost snaga Ratne mornarice za zaštitu nacionalnih interesa Rusije u operativno važnom području i usklađenost rada štabova na različitim nivoima u komandovanju i rukovođenju snagama.

Biće razrađene mere za zaštitu pomorskih komunikacija, prevoza snaga i vojnog tereta, kao i odbranu morske obale. Planirano je da se izvede više od 200 borbenih vežbi, uključujući i sa praktičnom primenom oružja.

Nakon završetka vežbi, brodovi će se vratiti u svoje stalne baze, a avioni će se vratiti na svoje aerodrome, precizira se u saopštenju Ministarstvo odbrane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)