"HOĆE DA OKUPIRAJU ZAPADNU UKRAJINU": Šojgu tvrdi da Poljska ima velike ambicije - "Oni su glavni instrument antiruske politike SAD"

Novosti online

09. 08. 2023. u 15:27

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu danas je izneo tvrdnje da Poljska jača veze sa Ukrajinom "tobože radi bezbednosti, a u stvari sa krajnjim ciljem okupacije zapadne Ukrajine".

ХОЋЕ ДА ОКУПИРАЈУ ЗАПАДНУ УКРАЈИНУ: Шојгу тврди да Пољска има велике амбиције - Они су главни инструмент антируске политике САД

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

On je skrenuo pažnju na rizike povezane sa militarizacijom Poljske.

- Postoje planovi da se redovno jača takozvana poljsko-ukrajinska veza koja bi navodno obezbedila bezbednost Zapadne Ukrajine, ali u stvari – za kasniju okupaciju ove teritorije - rekao je on na sastanku odbora vojnog resora.

Šojgu tvrdi i da je Poljska postala glavni instrument antiruske politike SAD.

- Postojeći rizici povezani su sa militarizacijom Poljske, koja je postala glavni instrument antiruske politike Sjedinjenih Američkih Država. Varšava je objavila nameru da izgradi, kako kažu Poljaci, "najmoćniju vojsku na kontinentu". S tim u vezi, počele su velike kupovine naoružanja od Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Republike Koreje, uključujući tenkove, artiljerijske sisteme, sisteme PVO/Protivraketne odbrane i borbene avione - rekao je ruski ministar.

Zvanična Varšava nije odgovorila na ove najnovije tvrdnje ruskog ministra odbrane.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)