AKTIVIRANjEM oružanih snaga u stanje pripravnosti lideri Ekonomske zajednice zapadnoafričkih zemalja povukli su prvi konkretniji potez od početka vojnog puča u Nigeru. No, na sastanku u prestonici Nigerije Abudži, ponovili su da upotreba sile ostaje krajnja opcija za izlaz iz napete situacije koja više od dve nedelje potresa Afriku i ljuti Zapad. Ekovas je najavio i da će uvesti sankcije i zabranu putovanja za one koji sprečavaju da na vlast vrate svrgnutog i zatočenog predsednika Nigera Mohameda Bazuma.

Komentari (2)

buki

12.08.2023. 08:24

Kako se to Afrika oslobodila od kolonijalizma kada su Zapadni lopovi i krvoloci zadržali koncesije na eksplostaciju onog najvrednijeg što Afrika poseduje? Zapadu, konkretno Francuskoj i Americi, su malo te koncesije, nego bi za njih trebalo da ratuju zemlje Afrike, međusobno se ubijajući, da bi Zapadu omogućili nesmetanu pljačku afričkog bogatstva? Ako je i od Zapadnih monstruma, MNOGO JE!

Jeremija

12.08.2023. 09:10

Ah da, "Zavadi pa vladaj" je zapadnjački moto i modus vivendi hiljadama godina u nazad. Nažalost to je i jedini način da imaju svetsku dominaciju.