STOPALO MU JE OTKINUTO, SVUDA KRVAVE RANE: Snimljen trenutak pre napada ajkule, horor na plaži u Australiji (VIDEO)

Novosti online

27. 08. 2023. u 19:47

AUSTRALIJSKI surfer Tobi Beg (44) u kritičnom je stanju i bori se za život nakon što ga je u petak napala velika bela ajkula kod Port Makuarieja u Novo Južnom Velsu. Brutalni napad morskog psa dužeg od 4 metra bio bi koban za njega na licu mesta da mu kolege surferi odmah nisu podvezali nogu iz koje je obilno krvario.

СТОПАЛО МУ ЈЕ ОТКИНУТО, СВУДА КРВАВЕ РАНЕ: Снимљен тренутак пре напада ајкуле, хорор на плажи у Аустралији (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Nikad nisam video ništa slično - ispričao je jedan od svedoka lokalnim medijima, dodajući da se surfer u vodi borio više od trideset sekundi, jer ajkula nije odustajala od napada. Tek kad je Beg, inače otac dvoje dece, isplivao na obalu shvatio je težinu svojih povreda i količinu krvi koju je izgubio.

- Stopalo mu je bilo otkinuto, a krvave rane bile su svuda - rekao je svedok. Hitna pomoć brzo ga je prevezla u lokalnu bolnicu. U kritičnom je stanju, a policija je plažu Lajthaus nakon incidenta zatvorila pa je digla dron kako bi nadzirala obalu i pronašla morsku neman. Dosad nisu uspeli.

Zanimljivo, čim je plaži nakon 24 sata dozvoljen pristup surferi su se uprkos tome ležerno vratili u more.

TV kanal 9 Njuz Australia objavio je jezive fotografije, snimljene pre i posle napada. Profesionalni fotograf je naime snimao surfere u vodi te slučajno uhvatio trenutak pre samog napada. Na fotografiji se vidi kako Beg i prijatelj zbunjeno zure u veliku tamnu mrlju u vodi koja im se približava.

Druga fotografija prikazuje Begovu dasku za surfovanje koju je ajkula sažvakala dok ga je napadala.

Begov brat medijima se javio iz bolnice i nakon 24 sata poručio da je surfer ostao bez jedne noge, a verovatno će izgubiti i drugu, ali da je sve bolje i da su pred njim brojne operacije i godine rehabilitacije.

Australija je druga na neslavnoj listi zemalja gde se događa najviše napada velikih belih ajkula odmah iza SAD-a, a uglavnom su nasumični. Prošle je godine samo na području Novog Južnog Velsa zabeleženo deset napada velikih belih ajkula. Posledice? Sedam teških povreda i jedna smrt.

BONUS VIDEO: AKCIJA SPAŠAVANjA BELUGA KITOVA - Pet kitova nasukalo se u ruskom regionu Kamčatki

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)