GLAVNA TEMA DOGOVOR O ŽITU: Sutra sastanak Putina i Erdogana u Sočiju

Novosti onlajn

03. 09. 2023. u 15:28

PREDSEDNICI Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sastaće se sutra u Sočiju, a osim bilateralnih pitanja glavna tema razgovora biće dogovor o izvozu žita iz crnomorskih luka.

ГЛАВНА ТЕМА ДОГОВОР О ЖИТУ: Сутра састанак Путина и Ердогана у Сочију

Foto: EPA

Ankara je poslednjih nedelja intenzivirala svoje napore da obnovi koridor za žito, kako bi pomogla u ublažavanju globalne krize hrane.

- Mi ovde igramo vodeću ulogu. Vidimo snažnu podršku iz celog sveta za realizaciju žitnog koridora - rekao je Erdoganov savetnik za spoljnu politiku Akif Čagataj Kilič.

Kako je kazao, Ankara je priznala tehničke komplikacije oko sporazuma, posebno u vezi s ruskim žitom i mehanizmima plaćanja, prenosi Rojters.

- Rezervisani smo, ali nadamo se da ćemo postići uspeh zato što ova situacija utiče na ceo svet - rekao je Kilič.

Rusija i Ukrajina su glavni izvoznici žitarica. Putin je Erdoganu u telefonskom razgovoru 2. avgusta rekao da je Moskva spremna da se vrati crnomorskom žitnom sporazumu čim Zapad ispuni svoje obaveze u vezi sa ruskim izvozom žitarica.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Grob Jevgenija Prigožina na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove