SATELITSKI SNIMCI SVE PRIKAZALI: Potencijalno gašenje vojne baze Vagnera u Belorusiji

Tanjug

14. 09. 2023. u 20:03

SATELITSKI snimci vojne baze jugoistočno od Minska načinjeni u poslednjih nekoliko nedelja, prikazuju demontiranje šatora, što možda ukazuje na gašenje vojne baze ruske paravojne formacije Vagner, preneo je danas Rojters pozivajući se na snimke kompanije za snimanje Zemlje, Planet Labs.

САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ СВЕ ПРИКАЗАЛИ: Потенцијално гашење војне базе Вагнера у Белорусији

Foto: Telegram printskrin/RIA Novosti

Agencija podseća da je nakon kratotrajne vojne pobune protiv ruskog vojnog vrha, koju je predsednik te zemlje Vladimir Putin osudio kao izdaju, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao grupu Vagner da se stacioniraju u toj zemlji, u okviru sporazuma kojim je pobuna okončana.

Krajem avgusta šef Vagnera Jevgenij Prigožin i njegovi najbliži saradnici poginuli su kada se privatni avion u kojem su bili srušio pod, za sada, nerazjašnjenim okolnostima.

 

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA - Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)