PUTIN O VOJNOJ INDUSTRIJI: Rusija povećava proizvodnju modernih sistema za jedinice na frontu uprkos sankcijama

Novosti online

19. 09. 2023. u 19:43

RUSKI odbrambeni kompleks aktivno povećava proizvodnju za podršku specijalne vojne operacije, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin otvarajući sednicu Vojno-industrijske komisije.

ПУТИН О ВОЈНОЈ ИНДУСТРИЈИ: Русија повећава производњу модерних система за јединице на фронту упркос санкцијама

Foto AP

-Danas domaća odbrambena industrija stvara savremeno i po mnogo čemu jedinstveno naoružanje i tehniku, aktivno povećava obim proizvodnje kako bi što bolje obezbedila jedinice i formacije koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji, povećava proizvodnju civilnih proizvoda za kojima je sve veća potražnja kako kod nas, tako i u inostranstvu, rekao je predsednik.

On je istakao da je blagovremeno i potpuno obezbeđivanje naoružanja snaga koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji strateški zadatak zemlje.

Kako je naveo, ove godine su preduzeća odbrambene industrije uspela da održe stabilan tempo rada i čak umnože svoju proizvodnju u nekim oblastima.

Prema njegovim rečima, preduzeća odbrambene industrije moraju aktivnije da razvijaju proizvodne kapacitete, uvode napredne tehnologije i posvećuju veću pažnju kvalitetu vojnih proizvoda.

On je dodao da je dao niz naloga za dopunu rasporeda isporuka sredstava za protivbaterijsku borbu i PVO za 2024. godinu, kao i da je potrebno povećanje obima proizvodnje ovog naoružanja.

Predsednik je u vezi sa specijalnom operacijom naložio da se precizira obim novog državnog programa naoružanja.

-Zbog niza faktora, značajno se povećavaju potrebe za naoružanjem, vojnom i specijalnom tehnikom. To je vezano sa sprovođenjem specijalne vojne operacije, neviđenog sankcionog pritiska na Rusiju i povećanjem veličine naših oružanih snaga, pojavom novih jedinica i formacija.

Šef države takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da su za osam meseci ove godine organizacije vojno-industrijskog kompleksa uspele da održe stabilan tempo rada i ne samo da ispune raspored isporuke uopšte, već i da povećaju proizvodnju vojnih proizvoda u određenim oblastima.

Prema njegovim rečima, proizvodnja glavnih tipova oklopnih vozila udvostručena je od prošle godine, a utrostručena je proizvodnja naoružanja za kojim postoji posebna potražnja.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi