SI UPUTIO PORUKU NA SEDNICI POLITBIROA: Pozvao na očuvanje bezbednosti i interesa Kine u procesu otvaranja

Tanjug

27. 09. 2023. u 18:55

KINESKI predsednik Si Đinping pozvao je danas kadrove Komunističke partije Kine da ojačaju nastojanja za očuvanje bezbednosti i interesa zemlje u procesu otvaranja, nakon što je obećao da će aktivno učestvovati u prilagođavanju pravila međunarodne trgovine.

СИ УПУТИО ПОРУКУ НА СЕДНИЦИ ПОЛИТБИРОА: Позвао на очување безбедности и интереса Кине у процесу отварања

Foto Tanjug/AP

Si je rekao da bi Kina trebalo da ''sveobuhvatno i dubinski učestvuje u reformi Svetske trgovinske organizacije (STO)", kao i da "odlučno štiti legitimna prava Kine i drugh zemalja u razvoju'', prenosi Blumberg.

U obraćanju na sednici Politbiroa, tela Komunističke partijeza donošenje odluka, on je rekao da je Kina imala koristi od pristupanja STO pre više od 20 godina, kao i da je evoluirala u ''važnog učesnika'' u formiranju globalnih trgovinskih i ekonomskih pravila.

Si je takođe obećao da će nastaviti da širi pristup kineskom tržištu, kako bi se privukao strani kapital, ali je naglasio potrebu da se ''očuva ekonomska bezbednost zemlje''.

On je pozvao kineske državne zvaničnike da ojačaju sposobnosti da ''koriste međunarodna pravila za zaštitu razvojnih prava Kine'' i da bi trebalo da ''balansiraju između otvaranja i bezbednosti' i čuvanja bezbednosti u procesu borbe''.

Blumberg podseća da je Kina ugostila četiri zvaničnika Bele kuće u Pekingu poslednjih meseci i ponovo uspostavila radne grupe sa SAD uoči potencijalnog sastanka Sija sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom u novembru.

 

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!