APOKALIPSA ISPOD NADVOŽNJAKA U MESTRI: Ugljenisana tela, nekoliko stranaca identifikovano

M. Ostojić Specijalno za Novosti- RIM

05. 10. 2023. u 07:01

Posle nezapamćene tragedija u Mestri, u regionu Veneto, kada je autobus probio ogradu nadvožnjaka i srušio se sa visine od deset metara pored železničke pruge koja se nalazi pored puta, odnevši 21 žrtvu, radi se na utvrđivanju identiteta putnika. Neki su izvučeni ugljenisani, bez dokumenata, pa je do sada utvrđeno da su nastradala četiri Ukrajinca, nemački turisti, austrijski, španski, kao i italijanski vozač Alberto Ricoto, 40 godina, koji je ukrcao turiste u centru Venecije i povezao ih u kamp.

АПОКАЛИПСА ИСПОД НАДВОЖЊАКА У МЕСТРИ: Угљенисана тела, неколико странаца идентификовано

Foto: Tanjug/Italian Firefighters/AP

Među nastradalima je dosta mladih, uključujući jedno novorođenče, kao i 12-godišnja devojčica. Od 15 povređenih je osmoro na intenzivnoj terapiji, dvoje u kritičnom stanju. Bili su svi turisti u kampu "Hu" u Margeri, odakle su otišli u posetu Veneciji. Autobus pripada privatnoj kompaniji "La Linea", bio je nov, iz 2022, električni, tako da je bio veoma težak i zapalio se već pri padu udarivši u električne kablove. Potom je buknuo požar u dodiru sa zemljom.

Razlog tragedije će se definitivno utvrditi posle ekspertize. Za sada je jedina pretpostavka da je vozaču pozlilo, budući da je, kako svedoče kolege, bio izuzetan profesionalac. Kamere su zabeležile da je autobus usporio kada je sišao na nadvožnjak, potom kočio i gotovo se zaustavio kada je probijao ogradu nadvožnjaka.

Snage za pomoć uspele su juče u zoru da podignu prevrnuti autobus, jer se strahovalo da ispod ima još nastradalih. Bio je to više nego složen posao, proglašen je "protokol hitnog spasavanja", sa vatrogascima, 40 ambulanti, sanitarnim osobljem. Aktivirano je pet bolnica u okolnim mestima, ali ima i onih koji su u ovoj tragediji postali istinski heroji.

Radnici iz Venecije, Nigerijac Godstime Erheneden (30) i njegov sustanar iz Gambije Boubakar Touro (27), istrčali su na prozor svoje zgrade, tek koji korak od mesta tragedije, videli plamen i shvatili da je pao autobus i istrčali na ulicu.

Pričali su da su najpre videli mrtvog vozača. Godstime je stavio na leđa jednu ženu, zatim i muškarca. Bacio se u plamen, jer je žena jaukala: "Moja ćerka". Video je, kaže, devojčicu od možda dve godine, izvukao je. Drugi heroj Boubakar, koji je postao otac pre tri dana, izvukao je iz zapaljenog autobusa tri ili četiri osobe, ne seća se ni sam koliko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!