NEMA ŠANSE ZA KOMPROMIS: Orban ne pristaje na Makronov dogovor

Tanjug

06. 10. 2023. u 16:55

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su Poljska i Mađarska izrazile neslaganje u vezi sa migracionom politikom Evropske unije, ali je rekao to ne mora nužno da znači da će bilo kakav konačan dogovor o tom pitanju biti blokiran.

НЕМА ШАНСЕ ЗА КОМПРОМИС: Орбан не пристаје на Макронов договор

Foto: Profimedia

- Oni su za stolom izrazili svoje neslaganje koje su već izrazili na ministarskom nivou, ali nije takve prirode da se blokira odluka koja bi bila doneta kvalifikovanom većinom - rekao je Makron na konferenciji za novinare u Granadi, nakon sastanka šefova država ili vlada EU, prenosi Rojters.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije danas je ocenio da države članice Evropske unije nemaju šanse da postignu sporazum o migracijama.

- Lideri EU su se prvobitno složili da će propisi o migracijama zahtevati jednoglasnost, ali je to promenjeno na poslednjem samitu. Pošto su Mađarska i Poljska potpuno izostavljene iz novog migracionog paketa, nemoguće je postići novi dogovor jer smo 'pravno silovani', tako da posle ovoga nema šanse da bude bilo kakvog kompromisa i dogovora o migracijama. Politički je to nemoguće. Ne danas, uopšteno govoreći, narednih godina - rekao je Orban.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE - Ovako je Makron dočekao predsednika Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo