CRNE SLUTNJE ZELENSKOG: Uništiće nam zimus elektroenergetski sistem

Tanjug

07. 10. 2023. u 00:10 >> 01:32

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da će ruske snage ove zime pokušati da unište ukrajinski elektroenergetski sistem.

ЦРНЕ СЛУТЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Уништиће нам зимус електроенергетски систем

Foto Tanjug/AP

-Sadašnje rukovodstvo Rusije radi ono što je već radilo. Ponavljaju sve greške i svako zlo. Ove zime, ruski teroristi će ponovo pokušati da unište naš elektroenergetski sistem. Oni nisu u stanju da prihvate ideju da Ukrajina neće biti osvojena, poručio je Zelenski u obraćanju objavljenom na sajtu predsedništva.

On je dodao da Ukrajina preduzima dodatne korake, kroz saradnju sa partnerima, kako bi ojačala svoju odbranu.

Zelenski je naveo da sa Nemačkom pregovara o isporuci "patriota", sa Italijom o novom paketu vojne pomoći, a da je sa Španijom već dogovorena isporuka dodatnih PVO sistema "HAWK".

Istovremeno, ukrajinski predsednik je dodao da traju pregovori sa Velikom Britanijom, Francuskom, Holandijom i Evropskom unijom.

-Za Ukrajinu, Evropska unija ne predstavlja samo ekonomsku bezbednost, već i motivaciju. Motivaciju za nas, naše vojnike i sve naše ljude. Motivacija da se borimo, da pružamo otpor i da prebrodimo ovu zimu i ostvarimo svoje nacionalne ciljeve, uprkos ruskom teroru, zaključio je Zelenski.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)