"VERUJEM DA ĆE SE MNOGI SLOŽITI SA MNOM..." Oglasio se Putin o ratu u Izraelu

Novosti online

10. 10. 2023. u 14:33

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je povodom eskalacije situacije na Bliskom istoku da je to snažan primer kraha politike SAD u tom regionu. On je izrazio žaljenje zbog eskalacije.

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ СЕ МНОГИ СЛОЖИТИ СА МНОМ... Огласио се Путин о рату у Израелу

FOTO: Tanjug/AP

- Nastavlja se i ukrajinska kriza, a nažalost, vidimo drastičnu eskalaciju situacije na Bliskom istoku. Verujem da će se mnogi složiti sa mnom da se radi o snažnom primeru kraha politike Sjedinjenih Država na Bliskom istoku koje su pokušale da uspostave monopol na rešavanje krize, ali ih nije zanimala potraga za kompromisima prihvatljivim za obe strane, već su, naprotiv, gurali svoje sopstvene predstave o tome kako to treba da bude urađeno, vršili pritisak na obe strane - rekao je Putin na sastanku sa iračkim premijerom Iraka Muhamedom el Sudanijem.

Kako je rekao, pritisak je vršen na obe strane, ali svaki put bez uzimanja u obzir suštinskih interesa palestinskog naroda.

Predsednik Rusije je rekao da je za rešenje palestinsko-izraelskog sukoba neophodno da se sprovede odluka Saveta bezbednosti UN o formiranju suverene palestinske države.

On je pozvao obe strane da učine sve kako bi šteta načinjena civilima bila minimalna.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo