NA SVE STRANE POLICIJSKE SIRENE, ISPRED ČUVENOG MUZEJA VELIKA GUŽVA: Detalji drame u Luvru (FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

14. 10. 2023. u 15:56

MUZEJ Luvr u Parizu zatvoren je danas "iz bezbednosnih razloga" na 24 sata dok je Francuska u stanju pripravnosti nakon napada u gradu Arasu na severoistoku zemlje gde je islamista nožem usmrtio jednog nastavnika.

НА СВЕ СТРАНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СИРЕНЕ, ИСПРЕД ЧУВЕНОГ МУЗЕЈА ВЕЛИКА ГУЖВА: Детаљи драме у Лувру (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@bkkgirl

- Luvr je dobio pisanu poruku u kojoj se navodi da postoji rizik za muzej i njegove posetioce. Odlučili smo da se evakuišemo, dok vršimo neophodne provere - rekla je portparolka Luvra agenciji Frans pres.

Neimenovani policijski izvor rekao je za lokalne medije da je muzeju upućena pretnja bombom, nakon čega je doneta odluka o zatvaranju objekta u danu kada sve vrvi od turista.

Na društvenim mrežama se pojavilo nekoliko snimaka na kojima se vidi kako ljudi panično napuštaju čuveni muzej i potom beže ulicama dok se ispred stvara velika gužva.

Muzej je prethodno zvanično saopštio da je došlo do zatvaranja.

- Iz bezbednosnih razloga, muzej Luvr zatvara svoja vrata danas, u subotu, 14. oktobra. Ljudima koji su rezervisali posetu istog dana biće vraćen novac - navedeno je.

Ranije se pojavio i snimak evakuacije.

Bezbednosna uzbuna na najvišem nivou

U Francuskoj je u petak proglašen najviši stepen bezbednosne uzbune.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se intenzivirale bezbednosne patrole u zemlji dan nakon što je u gradu Arasu 20-godišnji islamski ekstremista nasmrt izbo nožem učitelja lokalne gimnazije.

- Francuska je podigla bezbednosnu uzbunu na najviši nivo, nakon smrti nastavnika izbodenog nožem u srednjoj školi - izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin za "TF1".

(Blic)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!