LAVROV U TEHERANU GOVORIO O MIRU: Rusija posebno posvećena osiguranju bezbednosti Izraela

Novosti onlajn

23. 10. 2023. u 21:04

RUSIJA je uvek isticala svoju posvećenost osiguranju bezbednosti Izraela, zemlji je potreban mir, ali mir je potreban i Palestincima, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ У ТЕХЕРАНУ ГОВОРИО О МИРУ: Русија посебно посвећена осигурању безбедности Израела

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

- Predsednik Putin je u svojim međunarodnim govorima o Bliskom istoku uvek isticao našu posebnu posvećenost osiguranju bezbednosti Izraela. Vidimo u kakvim se geopolitičkim uslovima ova zemlja razvija. Razumemo da joj je potreban mir. Ali njenim susedima je takođe potreban mir. To se odnosi na Siriju, Liban i Palestince - rekao je Lavrov posle sastanka u formatu „3+3“ o Južnom Kavkazu u Teheranu.

Ministar je dodao da je Rusija spremna da pomogne u rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba, Moskva je u normalnim odnosima sa svim stranama konflikta.

Sa druge strane, SAD su među liderima zemalja koje se mešaju u palestinsko-izraelski sukob.

- Što se tiče prognoza Entoni Blinkena u vezi sa intervencijom trećih sila u sukobu, SAD su već među liderima onih koji se već mešaju. To uključuje slanje dve grupe nosača aviona u zonu sukoba, nekoliko hiljada borbenih vojnika, kako ja shvatam, sa svim potrebnim naoružanjem, uključujući i teško. Što je više takvih proaktivnih koraka od strane neke države, to je veći rizik, veća opasnost da će sukob eskalirati - rekao je Lavrov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)