METJU PERI TREBALO DA POSETI BEOGRAD: Poznato kad izlazi njegova knjiga na srpskom

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 21:36

MEMOARI Metjua Perija "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" ponovo su bestseler širom sveta, a njegova autobiografija biće dostupna na srpskom jeziku u decembru, najavili su iz "Lagune".

МЕТЈУ ПЕРИ ТРЕБАЛО ДА ПОСЕТИ БЕОГРАД: Познато кад излази његова књига на српском

Foto: Tanjug/AP

Plan je bio da čuveni glumac održi promociju svog dela i u Beogradu u sklopu evropske turneje, koja je bila planirana narednog leta. Međutim, iznenadna smrt Perija u subotu sprečila je njegov dolazak.

Gostovanje televizijske zvezde koštalo bi između 100.000-200.000 evra, koliko je honorar za umetnike tog ranga.

Knjiga, koja je odmah postala bestseler Njujork tajmsa nakon što je prvobitno objavljena prošlog novembra, opisuje Perijev život i karijeru, uključujući mučna otkrića o njegovom iskustvu sa zavisnošću.

- Sve je to izletelo iz mene. Nije bilo tako teško napisati knjigu. Teže je to pročitati, jer kažete: "Vau, ovo je užasna priča." Ali postoji određena doza humora koja se prožima kroz to - rekao je glumac o procesu pisanja. Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi.

- Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav - proročke su reči kojima je započeo svoju priču.

Zvezda serije "Prijatelji" napisao je iskrenu priču o sebi, u kojoj je otkrio detalje svog života, od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život. Iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s puno Čendlerovskih opaski i sarkazma, Metju Peri opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem koja ga je gurala ka slavi i ogromnu prazninu unutar sebe, koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova.

Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije "Prijatelji", deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu.

(B92)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!