AMERIKA - KOREN ZLA: Lavrov u jednoj rečenici objasnio celu politiku Zapada

Novosti online

05. 11. 2023. u 11:10

POLITIKA Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog – "mi smo glavni i šta hoćemo – to i radimo, gde ne možemo da dobijemo rezultate, destabilizovaćemo situaciju i loviti ribu u mutnoj vodi", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govoreći o politici zapadnih zemalja.

АМЕРИКА - КОРЕН ЗЛА: Лавров у једној реченици објаснио целу политику Запада

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Svi avanturistički pohodi SAD van njenih granica od 1950-ih godina nemaju nijedan pozitivan ishod – da su Amerikanci stvarno doneli dobro državi ili regionu u čiju su se unutrašnju politiku umešali - naveo je Lavrov.

Ovo još jednom potvrđuje da je cilj Vašingtona da sve uništi i da onda čeka da neko ponovo dođe i moli za pomoć u dolarima koje ovaj pak štampa u ogromnim količinama, dodao je Lavrov.

- Oni koji traže pomoć od SAD treba da se sete bolnog iskustva svih lidera država u kojima je Vašington igrao neku ulogu, lidera koji su polagali nade u SAD. Čim se situacija menjala, SAD su bez griže savesti odbacivale te lidere i počinjale novu etapu sebične politike - objasnio je ruski ministar.

Mnogo je načina za uništavanje "korena zla", ne mora se čupati, postoje hemikalije koje mogu da pomognu, rekao je Lavrov u vezi sa izjavom Vladimira Putina da su SAD "koren svakog zla".

Predsednik Rusije je možda prvi put upotrebio termin "koren zla" u kontekstu SAD, ali zaključak i procenu da je Sjedinjenim Državama glavni cilj destabilizacija bilo kog regiona u svetu, gde god imaju koristi, nije prvi put izrečen, istakao je Lavrov za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin".

- 'Hemikalije' neka svako shvati onako kako mu to obrazovanje i znanje dozvoljava, ja sam to rekao metaforički - kaže Lavrov upitan da li će ljudi pomisliti da poziva na primenu hemijskog oružja.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!