AMERIČKI PREDSEDNIČKI IZBORI: Tramp vodi ispred Bajdena, ima veću podršku u pet važnih država

P. Z. S. / ria.ru

05. 11. 2023. u 21:00

BIVŠI američki lider Donald Tramp je ispred sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena u podršci glasača na izborima 2024. u 5 od 6 „sving“ američkih država, prema anketi koju je sproveo Njujork tajms u saradnji sa Američkim koledžom u Sijeni.

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ: Трамп води испред Бајдена, има већу подршку у пет важних држава

Foto AP

-Bajden gubi od Trampa, njegovog najverovatnijeg republikanskog rivala, 3 do 10 procentnih poena među registrovanim biračima u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi i Pensilvaniji... Bajden vodi ispred Trampa samo u Viskonsinu, za dva procentna poena navodi novina.

Izdanje ove države naziva ključnim za određivanje pobednika u predsedničkoj trci 2024. godine, jer, prema njenoj oceni, tamo ima najviše neodlučnih birača, a nivo popularnosti kandidata obe velike stranke je približno jednak.

Najmanje 59 odsto birača reklo je da više veruje Trampu u ekonomiji, navodi Njujork tajms. Napominje se da su birači takođe preferirali Trampa (77 godina) nego Bajdena po pitanju imigracije, nacionalne bezbednosti i izraelsko-palestinskog sukoba.

-Prema anketi, 71 odsto birača je reklo (80-godišnjak - prim. aut.) da je Džo Bajden "prestar" da bi bio efikasan predsednik. Samo 19 odsto Trampovih pristalica, i 39 odsto biračkog tela generalno je mislio da je prestar da bi upravljao državom, naglašava publikacija, citirajući podatke ankete.

Prema pisanju lista, istraživanje je sprovedeno telefonom među 3.662 Amerikanca u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi, Pensilvaniji i Viskonsinu od 22. oktobra do 3. novembra. Ukupna margina greške ankete je procenjena na oko 1,8 procentnih poena, ali margina greške za svaku državu je između 4,4 i 4,8 procentnih poena.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za novembar 2024. Tramp je u novembru 2022. najavio da će ući u trku za predsednika. Bajden je takođe zvanično objavio u aprilu da se kandiduje za drugi mandat kako bi „završio ono što je započeo“ i pokrenuo veb stranicu kampanje. Ako uspe da bude ponovo izabran, na početku svog drugog predsedničkog mandata imaće 82 godine.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!