BAJDENOV SIN I BRAT: Pozvani da svedoče pred odborom Predstavničkog doma

Tanjug

08. 11. 2023. u 23:47

NADZORNI odbor Predstavničkog doma pozvao je Hantera i Džejmsa Bajdena, sina i brata američkog predsednika Džozefa Bajdena, da svedoče pred tim telom, saopšteno je danas.

БАЈДЕНОВ СИН И БРАТ: Позвани да сведоче пред одбором Представничког дома

Foto: AP

Poziv Bajdenovima je upućen u trenutku dok republikanci u Predstavničkom domu nastavljaju da istražuju da li je predsednik počinio prekršaj u vezi sa poslovima svoje porodice u inostranstvu, što otvara mogućnost za i pokretanje procesa za opoziv, prenosi Si-En-En.

Komisija koju predvode republikanci takođe je saopštila da je pozvala poslovnog saradnika porodice Bajden, Roba Vokera i zatražila da dobrovoljno svedoči, kao i druge pojedince uključujući Saru Bajden, ženu Džejmsa Bajdena, Hali Bajden, udovicu predsednikovog najstarijeg sina, Bo Bajden sa kojim je Hanter Bajden bio u romantičnoj vezi i Toni Bobulinski, još jednog poslovnog saradnika američkog predsednika.

Hanter Bajden trebalo bi da se pojavi pred nadzornim odborom Predstavničkog doma 13. decembra, Džejms Bajden 6. decembra, a Rob Voker 29. novembra.

U pozivnim pismima u kojima se traži dobrovoljna saradnja od članova porodice Bajden, a koja su potpisali predsedavajući nadzornog odbora Džejms Komer i predsedavajući odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džim Džordan navodi se da su komiteti identifikovali pozvane kao lica koja poseduju informacije relevantne za njihovu istragu i traže svedočenje u vezi sa ovim i drugim srodnim temama koje su relevantne za istragu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)