"ONI ĆE NAM UKRASTI ZEMLJU" Orban: Pooštriti pravila o azilu i migracijama

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 12:38

U MAĐARSKOJ je potrebno pooštriti pravila o azilu i migracijama kako bi se izdržao rastući migracioni pritisak, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu za državni radio.

ОНИ ЋЕ НАМ УКРАСТИ ЗЕМЉУ Орбан: Пооштрити правила о азилу и миграцијама

Foto: Profimedia

Orban je rekao da su trenutni propisi mogli da se izbore sa "migrantskom krizom" posle 2015. godine, ali da moraju biti ojačani u trenutku kada su suočeni sa sve većim pritiskom, prenosi MTI.

Novi zakon o azilu mora jasno da definiše pravne osnove i krug ljudi kojima je dozvoljeno da borave u Mađarskoj, a zakon mora da se strogo sprovodi, rekao je Orban.

On je dodao da, ako zakonski osnov i rokovi za boravak stranih lica u Mađarskoj ne budu jasno definisani, "oni će nam ukrasti zemlju".

Orban je najavio da će mađarski parlament usvojiti odgovarajući zakon do kraja godine.

(Politika)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove