NISAM JA BIO ARHITEKTA NEREDA U KOJEM SMO SE NAŠLI DŽonson: Republikanski plan budžeta ne uključuje dodatnu pomoć za Izrael i Ukrajinu

Tanjug

12. 11. 2023. u 08:14

NAREDNOG petka ističe privremeno rešenje američkog državnog budžeta, zbog čega su republikanci u Predstavničkom domu najavili plan u dva koraka za finansiranje vlade, ali ni jedno od dva najavljena rešenja ne uključuje dodatnu pomocć za Izrael ili Ukrajinu, potvrdila su za Si-En-En tri izvora upoznata sa ovim pitanjem.

НИСАМ ЈА БИО АРХИТЕКТА НЕРЕДА У КОЈЕМ СМО СЕ НАШЛИ Џонсон: Републикански план буџета не укључује додатну помоћ за Израел и Украјину

Foto: EPA

Najavljujući novi plan republikanaca, novoizabrani predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je: "Nisam ja bio arhitekta nereda u kojem smo se našli", tvrde izvori američke TV mreže.

Džonson se nije u potpunosti povinovao željama tvrdokornih desničara među republikancima, jer novi plan ne uključuje duboke rezove potrošnje za koje se zalaže krajnje desničarsko krilo republikanaa, već umesto toga proširuje finansiranje na sadašnjem nivou.

- Ovaj plan u dva koraka je neophodan da bi republikance u Predstavničkom domu doveo u najbolju poziciju da se bore za konzervativne ideje i pobede - navodi se u Džonsonovom saopštenju.

Prvi predlog zakona bi produžio finansiranje do 19. januara sledeće godine i ono bi uključivalo izdvajanja za vojne potrebe, boračka pitanja, transport, stanovanje i energetiku.

Drugi predlog zakona, kojim bi se finansiranje produžilo do 2. februara, uključivao bi finansiranje ostatka vlade, ali nijedan predlog zakona ne uključuje dodatnu pomoć za Izrael ili Ukrajinu.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...