BELA KUĆA: Bajden očekuje produktivan sastanak sa Sijem

Z. Ćorović

15. 11. 2023. u 19:05

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden očekuje danas produktivan sastanak sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a savetnici oba lidera ostaviće otvorene linije komunikacije nakon razgovora tokom samita, saopštila je Bela kuća.

БЕЛА КУЋА: Бајден очекује продуктиван састанак са Сијем

Tanjug

- Svi očekujemo da će ovo danas biti produktivna diskusija i nadamo se, preteča mnogo veće komunikacije i dijaloga između naša dva tima u budućnosti - rekao je protparol Bele kuće Džon Kirbi novinarima pred susret Bajdena i Sija u San Francisku, preneo je Rojters.

Bela kuća je navela da će Bajden tokom susreta sa Sijem izraziti "zabrinutost oko poštovanja ljudskih prava i Ujgura".

Si je doputovao u San Francisko, da bi učestvovao na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) i sastao se sa Bajdenom.

To je prva Sijeva poseta SAD od 2017. godine, kada je američki predsednik bio Donald Tramp i prvi bilateralni susret dvojice predsednika za godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima