"MORAM DA NAGLASIM..." Putin raskrinkao namere Zapada

Novosti online

21. 11. 2023. u 09:39

ZEMLjE kolektivnog Zapada pokušale su da iskoriste doktrinu ljudskih prava za rušenje suvereniteta drugih država i jačanje svoje dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

МОРАМ ДА НАГЛАСИМ... Путин раскринкао намере Запада

Foto: Tanjug/AP

- Moram da naglasim da je postojeća velika kriza (u oblasti poštovanja ljudskih prava) nastala kao posledica stalnih pokušaja zemalja kolektivnog Zapada da doktrinu ljudskih prava upotrebe za urušavanje suvereniteta država i osiguranje svoje dominacije - navodi se u pozdravnom govoru ruskog predsednika Vladimira Putina učesnicima Međunarodne konferencije u Moskvi, posvećene 75. godišnjici usvajanja Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

Putin je takođe naglasio da je detaljan i konstruktivan dijalog na temu ljudskih prava koji se očekuje na konferenciji veoma potreban, „s obzirom na to da su se tokom mnogo godina u ovoj oblasti nagomilale ozbiljne protivrečnosti koje zahtevaju ozbiljno promišljanje i rešavanje“.

On je još primetio da su međunarodne institucije pokazale svoju angažovanost u sukobu u Donbasu i Novorusiji.

- Nažalost, tokom cele istorije sukoba u Donbasu i Novorusiji, međunarodne institucije kao što su Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija, Savet Evrope i druge od kojih se očekuje da garantuju i promovišu ljudska prava, pokazale su svoju pristrasnost i nesposobnost da reše probleme sa kojima se suočavaju - naglasio je ruski lider.

Predsednik je istakao da je, imajući u vidu „očiglednu pristrasnost“ ovih organizacija, Rusija bila prinuđena da se odrekne članstva u njima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!