REKAO PA POREKAO: Milei još nije ni stupio na predsedničku dužnost, a već "menja ploču" o predizbornim obećanjima?

Novosti online

24. 11. 2023. u 16:26

NOVOIZABRANI argentinski predsednik Havijer Milei poručio je da zatvaranje Centralne banke Argentine "nije stvar o kojoj može da se pregovara".

РЕКАО ПА ПОРЕКАО: Милеи још није ни ступио на председничку дужност, а већ мења плочу о предизборним обећањима?

Foto: Tanjug/AP

On je kao "lažne glasine" okarakterisao navode pojedinih medija da će odustati od tog predizbornog obećanja, prenosi Rojters.

Milei, koji stupa na dužnost 10. decembra, u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio je skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za kog je glasalo 44 odsto birača.

Tokom predizborne kampanje obećao je da će ukinuti centralnu banku i uvesti dolar kako bi zemlja prevazišla finansijsku katastrofu koja je 40 odsto od ukupno 45 miliona građana Argentine dovela do siromaštva i povećala inflaciju na više od 140 procenata.

- Znam kako da iskorenim rak inflacije - rekao je Milei tokom poslednje predsedničke debate, obećavši rekonstrukciju Argentine i "drastične promene".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)