KATAR RADI NA PRODUŽENJU PRIMIRJA I POSLE PONEDELJKA: Posrednik između Izraela i Hamasa se nada oslobađanju svih talaca

Novosti onlajn

26. 11. 2023. u 08:35

MADžED al Ansari, portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavio je da se Katar nada da će uspeti da produži trajanje primirja između Izraela i Hamasa na duži period od dogovorena četiri dana.

КАТАР РАДИ НА ПРОДУЖЕЊУ ПРИМИРЈА И ПОСЛЕ ПОНЕДЕЉКА: Посредник између Израела и Хамаса се нада ослобађању свих талаца

Foto: Printskrin Twitter/@YWNReporter

- Mi se nadamo da će nam zamah, koji je postugnut oslobađanjem u ova dva dana (petak i subota) i ovim četvorodnevnim sporazumom, dozvoliti da produžimo primirje i nakon ova četiri dana i tako uđemo u ozbiljnije razgovore o ostalim taocima - kazao je Al Ansari za CNN.

On je rekao da sa visokim zvaničnicima u Kataru nastavlja da radi na rešavanju zabrinutosti obe strane u sukobu u vezi sa primenom sporazuma o taocima.

- Pri ovakvom posredovanju uvek ćete imati tvrdnje s obe strane o tome da se druga strana ne pridržava sporazuma - naveo je Al Ansari.

On je dodao da ne može da potvrdi da li će neko od zarobljenih Amerikanaca biti oslobođen trećeg dana primirja.

Al Ansari je kazao da Katar zajedno sa partnerima u Egiptu, SAD i obema stranama u sukobu radi na osiguravanju dogovorene količine humanitarnih kamiona koji mogu da uđu u Pojas Gaze.

(CNN)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!