ŠEFOVI CIA I MOSADA U KATARU: Pregovaraju o produženju primirja

Tanjug

28. 11. 2023. u 18:53

ŠEF izraelske obaveštajne agencije Mosad, David Barni i direktor američke obaveštajne agencije CIA Vilijam Berns nalaze se u Kataru, gde pregovaraju o novom produženju primirja između Izraela i Hamasa i oslobađanju dodatnog broja talaca, saopštili su zvaničnici, piše Gardijan.

ШЕФОВИ ЦИА И МОСАДА У КАТАРУ: Преговарају о продужењу примирја

Foto Tanjug/AP

Jedan diplomata, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio je da su Berns i Barni otputovali danas u Kataru, preneo je AP.

Zvaničnici iz Egipta, koji su u pregovorima zajedno sa Katarom služili kao posrednici, pridružili su se pregovorima, rekli su.

Sastanak treba da bude posvećen "nadogradnji napretka sporazuma o produženju humanitarne pauze, ali i da se iniciraju dalje diskusije o sledećoj fazi potencijalnog dogovora", rekao je izvor Rojtersu.

Izrael i Hamas su se u ponedeljak saglasili da produže privremeno primirje za još dva dana, do srede, otvarajući time put za oslobađanje još oko 20 ljudi koje palestinska militantana grupa drži kao taoce.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!