NOVE SANKCIJE ZAPADA: Evo ko se sada našao "na tapeti" SAD-a

Tanjug

30. 11. 2023. u 22:34

SAD su danas uvele sankcije osmorici agenata Severne Koreje sa sedištem u inistranstvu i grupi za sajber špijunažu Kimsuki, nakon što je Pjongjang prošle nedelje lansirao špijunski satelit.

НОВЕ САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Ево ко се сада нашао на тапети САД-а

Foto: Profimedia

Kako se navodi u saoštenju Ministarstva finansija SAD, sankcije su uvedene osmorici agenata koje Vašington optužuje za olakšavanje izbegavanja sankcija, uključujući za stvaranje prihoda i nabavku tehnologije za oružje za program masovnog uništenja, prenosi Rojters.

Ministarstvo finansija SAD navelo je da je uvelo sankcije grupi za sajber špijunažu Kimsuki, koju optužuje da prikuplja obaveštajne podatke kako bi podržala strateške i nuklearne ambicije Severne Koreje.

SAD su sankcije uvele u koordinaciji sa Australijom, Japanom i Južnom Korejom, nakon što je Severna Koreja prošle nedelje uspešno lansirala svoj prvi izviđački satelit, koji je, kako je naveo Pjongjang, dizajniran za praćenje vojnih pokreta SAD i Južne Koreje.

- Današnje akcije SAD, Australije, Japana i Republike Koreje odražavaju našu kolektivnu posvećenost suprotstavljanju nezakonitim i destabilizujućim aktivnostima Pjongjanga - rekao je zamenik ministra finansija za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu Brajan Nelson.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu