IRANSKI MINISTAR: Okrivio Izrael za napad na policijsku stanicu

Tanjug

16. 12. 2023. u 23:30

IRANSKI ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi okrivio je Izrael za podršku terorističkim grupama koje su izvršile smrtonosni napad na policijsku stanicu u gradu Rask, u jugoistočnoj iranskoj pokrajini Sistan i Balučistan.

ИРАНСКИ МИНИСТАР: Окривио Израел за напад на полицијску станицу

Foto: EPA

On je rekao da se uputio u Rask da istraži incident u kojem je stradalo 11 iranskih policajaca, a šestoro je povređeno.

-Očekujemo da naš sused (Pakistan) izvrši pojačanu kontrolu nad zajedničkom granicom jer je postalo jasno da su terorističke grupe došle sa druge strane granice, rekao je ministar, prenosi agencija IRNA.

Balučki militanti napali su policijsku stanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro, pritom ubili 11 pripadnika obezbeđenja i ranili još nekoliko, objavila je državna televizija.

Nekoliko članova militantne grupe Džaiš al Adl takođe je ubijeno u sukobima koji su usledili u gradu Rasku u pokrajini Sistan i Balučistan.

-U terorističkom napadu na policijsku upravu u gradu Rask ubijeno je 11 policajaca, a nekoliko ih je ranjeno, saopštio je zamenik guvernera pokrajine Alireza Marhamati TV za državnu TV.

Napad, koji se dogodio oko ponoći, bio je jedan od najsmrtonosnijih poslednjih godina u regiji koja se nalazi blizu iranske granice s Afganistanom i Pakistanom.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)