NAJMANJE 11 MRTVIH, POVREĐENE 24 OSOBE: Novi detalji masakra u Pragu, napadač skočio sa zgrade kada ga je opkolila policija? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2023. u 17:23

PREMA prvim informacijama deset osoba i počinitelj su umrli u pucnjavi koja se dogodila na fakultetu u Pragu, a povređene su najmanje 24 osobe.

НАЈМАЊЕ 11 МРТВИХ, ПОВРЕЂЕНЕ 24 ОСОБЕ: Нови детаљи масакра у Прагу, нападач скочио са зграде када га је опколила полиција? (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Epa

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

- Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sistemske preglede prostora - rekao je Svoboda.

Kako su preneli mediji, na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta, koji se nalaz u samom centru Praga, došlo je do pucnjave.

Na licu mesta nalazi se više policijskih ekipa, kao i nekoliko vozila Hitne pomoći.

Nastavnik sa fakulteta koji nije želeo da otkrije identitet rekao je da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

- Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava - rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci nakon napada, na kome se vide kako studenti beže u panici nakon što se na njihovom fakultetu dogodila pucnjava.

Na društvenoj mreži Iks pojavila se fotografija na kojoj je navodni napadač sa oružjem u rukama koji je izveo današnji masakr.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)